Heeft autoruitschade invloed op mijn premie/no-claim/schadevrije jaren?

Blog – Heeft autoruitschade invloed op mijn premie/no-claim/schadevrije jaren?

Autoruitschade is een vervelende situatie die bij elke bestuurder wel eens kan voorkomen. Je rijdt rustig op de weg en dan – pats! – een steentje schiet tegen je voorruit. Voordat je het weet, zit er een sterretje in je ruit.

Een van de eerste vragen die in je opkomt, is: “Heeft dit invloed op mijn premie of schadevrije jaren?” In deze blog gaan we deze en andere vragen beantwoorden.

Autoruitschade en schadevrije jaren

Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt over de gevolgen van het claimen van herstel van je kapotte autoruit op je schadevrije jaren. Schadevrije jaren bepalen immers voor een (groot) deel de hoogte van je verzekeringspremie.

Hier kunnen we duidelijk over zijn: het claimen van autoruitschade heeft geen negatieve impact op je schadevrije jaren.

Waarom? Omdat verzekeringsmaatschappijen autoruitschade zien als een vorm van schade waar je niets aan kunt doen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een aanrijding, waarbij er wel sprake kan zijn van schuld.

Dus, als je een barst in je ruit hebt, kun je met een gerust hart de schade claimen zonder je zorgen te maken over je verzekeringspremie.

Eigen risico bij autoruit vervanging

Hoewel het claimen van autoruitschade geen gevolgen heeft voor je schadevrije jaren, is het belangrijk om te kijken naar het eigen risico. 

Wanneer je gehele autoruit moet worden vervangen, kan er door sommige verzekeraars een eigen risico worden berekend. Dit bedrag varieert per verzekeraar, je type verzekering en de specifieke polisvoorwaarden.

Het is ook goed om te weten dat dit eigen risico hoger kan zijn als je je autoruit laat vervangen bij een reparateur waar je verzekeraar geen afspraken mee heeft. (Een extra reden om te checken of Dealerglass met jouw verzekeringsmaatschappij samenwerkt!) Daarom is het belangrijk om altijd de polisvoorwaarden te controleren.

Gelukkig is er doorgaans geen eigen risico voor het herstellen van een sterretje in je ruit.

Ruitschade en schadevrije jaren / eigen risico

Wat te doen bij autoruitschade: een stap-voor-stap gids

Als je te maken krijgt met autoruitschade, volg dan deze stappen:

1. Eerste onderzoek: controleer de grootte van de schade. Is het een klein sterretje of een grotere barst? Dit bepaalt of reparatie mogelijk is of dat de ruit vervangen moet worden.

2. Bekijk de verzekeringspapieren van je auto: zoek uit waarvoor je precies bent verzekerd en of er een eigen risico geldt voor autoruit vervanging. Dit helpt je om niet voor onverwachte hoge kosten te komen staan.

3. Wees proactief: blijf niet te lang rondrijden met een beschadigde autoruit. Dit kan de schade erger maken en uiteindelijk kan de reparatie meer gaan kosten dan wanneer je de schade direct laat repareren.

4. Neem contact op met Dealerglass: wij zijn experts in autoruitschade en kunnen je helpen bepalen welke actie noodzakelijk is. Of het nu gaat om een klein sterretje of een complete autoruit vervanging, wij staan voor je klaar.

Dealerglass: je vertrouwde partner in autoruitschade reparaties

Dankzij de unieke samenwerking van Dealerglass met bijna alle automerkdealers, kun je rekenen op een landelijk netwerk met de allerbeste service. Dit betekent dat je voor reparatie van je autoruit gewoon naar je eigen merkdealer kunt en dus niet hoeft te zoeken waar je de autoruit kunt laten repareren.

Bij Dealerglass staan we voor kwaliteit en betrouwbaarheid. We maken het je zo makkelijk mogelijk door samen te werken met de meeste Nederlandse verzekeraars. Dit maakt de afhandeling met je verzekeraar na schade veel eenvoudiger en zorgt ervoor dat je snel weer veilig de weg op kunt.

Wat Dealerglass uniek maakt, is dat wij alleen originele autoruiten installeren die direct van de fabriek van het automerk zelf komen.

Dit garandeert de beste kwaliteit en een naadloze pasvorm van de autoruit.

Op onze website check je eenvoudig of jouw verzekeraar is aangesloten en kun je direct een afspraak met ons maken.

Kortom, de volgende keer dat je je afvraagt: “Heeft autoruitschade invloed op mijn premie/no-claim/schadevrije jaren?”, denk dan aan Dealerglass. Bij ons is je auto in goede handen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je verzekering.

We bieden een zorgeloze ervaring en de beste dienstverlening, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: veilig rijden.

Neem voor meer informatie contact met ons op of maak direct een afspraak.

We zijn er om je te helpen.

Blijf niet rijden met ruitschade, maak een afspraak

Maak snel een afspraak bij Dealerglass om je autoruit te laten repareren of vervangen. Wij zorgen dat je snel terecht kunt. Je hoeft niets te regelen met je verzekering of leasemaatschappij, want bij Dealerglass regelen we alles voor je, van A tot Z. Jij hoeft alleen online een afspraak te maken.

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering