Wat te doen bij autoruitschade

Blog – Wat te doen bij ruitschade?

Ruitschade aan je auto is meer dan alleen een cosmetisch probleem; het kan je zicht belemmeren en de veiligheid verminderen. Daarom is snelle actie essentieel. In deze blog lees je wat je moet doen bij autoruitschade en ontdek je waarom Dealerglass de beste keuze is om jouw ruitschade te herstellen.

Snelle en efficiënte oplossing met Dealerglass

Bij het opmerken van een sterretje of een barst in je ruit, is het makkelijk om te besluiten de reparatie nog even uit te stellen. Dit is echter geen goed idee, omdat kleine schades snel kunnen verergeren. Dealerglass biedt een betrouwbare en snelle oplossing voor alle soorten autoruitschade.

Stappen bij autoruitschade

Stap 1: Inspecteer de schade en bepaal of reparatie of vervanging nodig is.

Het eerste wat je moet doen, is de omvang van de schade beoordelen. Een handige vuistregel hierbij is dat als het sterretje in je ruit niet groter is dan een 2 euromunt, een reparatie meestal volstaat. Is de schade groter of bevindt deze zich in je gezichtsveld tijdens het rijden, dan is vervanging van de hele ruit waarschijnlijk noodzakelijk.

Stap 2: Neem contact op met Dealerglas

Zodra je een idee hebt van de aard van de schade, is het tijd om professionals in te schakelen. Dealerglass werkt samen met vrijwel alle merkdealers, wat betekent dat je altijd terecht kunt bij een servicepunt dat zowel vertrouwd als bekend is. Hun expertise zorgt ervoor dat je de beste zorg en advies krijgt over de volgende stappen.

Stap 3: Laat je ruitschade repareren bij jouw eigen merkdealer

Je eigen merkdealer is niet alleen bekend met de specifieke vereisten van jouw auto, maar handelt ook de schadeafhandeling met je verzekeraar af. Dit maakt het proces soepel en eenvoudig voor jou als klant. Door het herstelwerk uit te besteden aan je eigen merkdealer, ben je verzekerd van kwaliteit en het gebruik van originele onderdelen.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je autoruit snel en effectief gerepareerd of vervangen wordt, met minimale overlast en kosten voor jou. Je betaalt alleen een eigen risico, indien van toepassing. Met de ondersteuning van Dealerglass en de expertise van je eigen merkdealer ben je snel weer veilig op weg.

Wat te doen bij autoruitschade

Voordelen van Dealerglass

Kwaliteit en vertrouwen

Dealerglass onderscheidt zich door de samenwerking met bijna alle Nederlandse merkdealers en verzekeraars. Dit betekent dat je voor de reparatie van je autoruit altijd terecht kunt bij je eigen dealer, wat zorgt voor een vertrouwde ervaring en de beste kwaliteit originele vervangingsonderdelen. Origineel is altijd beter.

Klanttevredenheid

Onze klanten zijn onze beste ambassadeurs. Ze prijzen de snelle service, de kwaliteit van het herstelwerk en het gemak van werken met hun eigen merkdealer via Dealerglass. Het is vooral die ‘vertrouwde en bekende service’ die klanten echt waarderen.

Uitgebreide dekking

Dankzij de contracten met de meeste verzekeraars in Nederland, is het proces van schade melden en repareren met Dealerglass naadloos en zonder extra kosten. Dit minimaliseert jouw eigen bijdrage en zorgt ervoor dat je snel weer veilig de weg op kunt.

Heldere conclusie

Heb je te maken met autoruitschade? Dan is het duidelijk wat je beste optie is. Ga niet zelf eindeloos zoeken in het woud van herstelbedrijven en verzekeraars, maar kies voor de kwaliteit, de snelheid en het gemak van Dealerglass en jouw merkdealer.

Blijf niet rijden met ruitschade, maak een afspraak

Maak snel een afspraak bij Dealerglass om je autoruit te laten repareren of vervangen. Wij zorgen dat je snel terecht kunt. Je hoeft niets te regelen met je verzekering of leasemaatschappij, want bij Dealerglass regelen we alles voor je, van A tot Z. Jij hoeft alleen online een afspraak te maken.

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering