Waarom origineel altijd beter is bij autoruitschade

Blog – Waarom origineel altijd beter is bij autoruitschade 

Als je ooit met autoruitschade te maken hebt gehad, dan weet je hoe belangrijk een snelle en efficiënte oplossing is. Maar wist je dat waar en hoe je die schade laat herstellen net zo belangrijk kan zijn? In deze blog leggen we uit waarom origineel altijd beter is bij autoruitschade. Ontdek waarom je voor Dealerglass moet kiezen en waarom het gebruik van originele onderdelen, reparatiemethoden, materialen en gereedschappen bij je eigen merkdealer de beste optie is voor de hoogste kwaliteit en veiligheid.

Kies voor kwaliteit en vertrouwen 

Wanneer je ruit beschadigd raakt, of het nu gaat om een klein sterretje of een volledige vervanging, is het essentieel om voor kwaliteit te kiezen. Dealerglass zorgt ervoor dat de reparatie of de vervanging van de autoruit wordt uitgevoerd bij je eigen merkdealer. Dit betekent niet alleen dat je op een vertrouwde plek bent, maar ook dat je gegarandeerd bent van de beste service. Merkdealers gebruiken uitsluitend originele onderdelen, reparatiemethoden en gereedschappen, wat essentieel is, vooral als je auto is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen zoals ADAS*.

Belang van het gebruik van originele onderdelen bij autoruitschade 

Originele onderdelen passen perfect en zijn specifiek ontworpen om te functioneren binnen de technische specificaties van jouw auto. Dit is van vitaal belang, vooral bij autoruiten die uitgerust zijn met sensoren of camera’s voor jouw auto’s veiligheidssystemen. Het gebruik van een originele ruit garandeert dat de functionaliteit van ADAS-systemen optimaal blijft, wat bijdraagt aan het behoud van jouw veiligheid op de weg.

Kalibratie van veiligheidssystemen 

Het correct kalibreren van systemen, zoals ADAS*, na een ruitvervanging is cruciaal. Merkdealers hebben de kennis en apparatuur om ervoor te zorgen dat alle systemen correct worden ingesteld na het herstel. Dit garandeert dat je veiligheidssystemen optimaal functioneren, zodat jij met een gerust hart weer de weg op kunt.

Naadloze afhandeling met verzekeraars en leasemaatschappijen  

Een ander voordeel van het kiezen voor Dealerglass is dat we een naadloze samenwerking hebben met bijna alle verzekeringsmaatschappijen en een behoorlijk aantal leasemaatschappijen in Nederland. Dit betekent dat je vaak geen papierwerk hebt en in veel gevallen de kosten van de reparatie of vervanging door je verzekering gedekt zijn. Jij kiest de locatie die jou het beste uitkomt, en wij regelen de rest.

Maak het jezelf gemakkelijk   

Bij Dealerglass zorgen we ervoor dat alles rondom je autoruitschade vlekkeloos verloopt. Wij adviseren je eerst je verzekeringsdekking te controleren om precies te weten wat je kunt verwachten qua vergoedingen. Zodra je dat gedaan hebt, kun je een afspraak maken en nemen wij de verdere afhandeling volledig over. Van de communicatie met je verzekering tot het herstel bij je dealer, wij regelen alles zodat jij zorgeloos weer op weg kunt.

Waarom origineel altijd beter is

Conclusie: Waarom origineel altijd beter is bij autoruitschade

Kiezen voor Dealerglass betekent kiezen voor kwaliteit, veiligheid en gemak. Met de samenwerking van vrijwel alle merkdealers en verzekeringsmaatschappijen, en de garantie van alleen originele onderdelen, biedt Dealerglass de beste en veiligste oplossing voor jouw autoruitschade. Dit is waarom origineel altijd beter is bij autoruitschade.

Heb je te maken met autoruitschade? Neem dan contact op met Dealerglass. Laat ons zorgen voor je auto, zodat jij je kunt richten op de weg.

*ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Dit zijn geavanceerde rijhulpsystemen die in moderne auto’s worden ingebouwd om het rijden veiliger en makkelijker te maken. Voorbeelden van ADAS-functies zijn automatisch remmen, adaptieve cruise control, rijstrookassistentie en dodehoekdetectie.

Bij autoruiten komt ADAS specifiek ter sprake omdat veel van deze systemen gebruikmaken van sensoren en camera’s die vaak bij de voorruit zijn geplaatst. Wanneer een voorruit vervangen moet worden, is het cruciaal dat deze systemen na de vervanging opnieuw nauwkeurig worden ingesteld of gekalibreerd. Dit zorgt ervoor dat de ADAS correct blijft functioneren en de veiligheid op de weg gewaarborgd blijft.

Blijf niet rijden met ruitschade, maak een afspraak

Maak snel een afspraak bij Dealerglass om je autoruit te laten repareren of vervangen. Wij zorgen dat je snel terecht kunt. Je hoeft niets te regelen met je verzekering of leasemaatschappij, want bij Dealerglass regelen we alles voor je, van A tot Z. Jij hoeft alleen online een afspraak te maken.

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering