*

*

Achterruit vervangen

Je merkdealer repareert het. Dealerglass regelt het.

Achterruit vervangen bij Dealerglass

Heb je ruitschade aan de achterruit? Dan moeten wij deze altijd vervangen. Achterruiten van auto’s zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Dat glas versplintert direct in duizenden stukjes bij een beschadiging. Dat komt omdat duizenden stukjes glas minder schade toebrengen aan de inzittenden dan grote stukken glas. Maak bij schade aan de achterruit eenvoudig online een afspraak. Wij zorgen ervoor dat je snel weer veilig de weg op kunt.

Heb je ruitschade aan de achterruit? Dan moet deze altijd vervangen worden. Achterruiten van auto’s zijn namelijk gemaakt van gehard glas, dat direct versplintert bij een beschadiging. Maak dan eenvoudig online een afspraak. Wij zorgen dat je snel weer veilig de weg op kunt.

Achterruit vervangen: hoe werkt het?

Een beschadigde achterruit vervangen gebeurt in 3 stappen.

 • De resten van de oude achterruit worden vakkundig verwijderd.

 • Er wordt een primer aangebracht die even moet drogen. Vervolgens wordt speciale kit op de nieuwe achterruit aangebracht zodat deze goed hecht.

 • De nieuwe achterruit wordt gemonteerd. De lijm moet bij voorkeur een uur drogen. Wij raden je daarom aan om in dat uur nog niet te gaan rijden.

Waarom je achterruit laten vervangen door Dealerglass?

 • Achterruitvervanging wordt gedaan door een officiële merkdealer.

 • Ben je verzekerd tegen ruitschade? Dan betaal je vaak alleen het eigen risico.

 • Dealerglass regelt alles van A tot Z met je verzekering of leasemaatschappij.

Ruitvervanging door een officiële merkdealer

Bij Dealerglass wordt je achterruit altijd vervangen door officiële merkdealers. Wie kent je auto tenslotte beter. Bovendien werkt de merkdealer uitsluitend met merkoriginele ruiten en materialen. Het vervangen van de achterruit wordt uitgevoerd door ervaren monteurs die door de fabrikant van je eigen automerk zijn opgeleid.

Bij Dealerglass wordt je achterruit altijd vervangen door een officiële merkdealer. Want wie kent je auto nu beter dan de merkdealer? Bovendien werken zij uitsluitend met merkoriginele ruiten en materialen. Het vervangen van de achterruit wordt gedaan door ervaren monteurs die door de fabrikant van je automerk zijn opgeleid.

Achterruit vervangen

Hoe lang duurt het?
Het vervangen van de achterruit duurt meestal tussen 1,5 en 2 uur. De lijm moet namelijk goed drogen voor een optimale hechting van de nieuwe achterruit.

Kosten
Ben je verzekerd tegen ruitschade? Dan betaal je vaak alleen het eigen risico.

Ben je niet verzekerd tegen ruitschade? Bij Dealerglass zijn we altijd vooraf transparant over de kosten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Verzekering

Je hoeft zelf niets te regelen met je verzekering of leasemaatschappij, wij regelen alles van A tot Z.  Het enige wat jij hoeft te doen, is online een afspraak maken.

Kosten

Als je verzekerd bent tegen ruitschade is reparatie meestal gratis. Als de ruit vervangen moet worden, dan betaal je alleen je eigen risico. Heb je geen eigen risico? Dan hoef je niets bij te betalen.

Afspraak maken

Maak nu een afspraak om je autoruit te laten repareren of vervangen. Wij zorgen dat je snel bij je eigen merkdealer terecht kunt of bij een merkdealer naar keuze.

 • Reparatie door je officiële merkdealer

 • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

 • Wij regelen alles met je verzekering

 • Reparatie door je officiële merkdealer

 • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

 • Wij regelen alles met je verzekering