Blog – Dekt mijn verzekering ruitschade?

JanuariHet kostenplaatje is voor velen het eerste waar zij zich druk om maken bij een sterretje of barst in de autoruit. De kosten zijn afhankelijk van hoe je verzekerd bent. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende dekkingen, eventuele kosten en je eigen risico. Ook krijg je antwoord op de vraag: dekt mijn WA verzekering ruitschade, of moet ik hiervoor aanvullend verzekerd zijn?

Kies jouw autoverzekering:

Ruitschade verzekerd bij WA verzekering?

 

Bij een WA verzekering ben je beperkt verzekerd. Dit houdt in dat je alleen verzekerd bent voor de schade die je een ander toebrengt. Kortom: een WA verzekering dekt de ruitschade aan jouw auto niet. De kosten zijn hierbij voor eigen rekening. Het is bij het hebben van een WA verzekering daarom extra belangrijk een sterretje snel te laten repareren, omdat de kosten bij een ruitvervanging anders hoog op kunnen lopen.

Ruitschade verzekerd bij WA+ of Allrisk verzekering?

 

Ben je WA+ (Beperkt casco) of Allrisk verzekerd? Dan is ruitschade in 99% van de gevallen gedekt. Bij ruitvervanging moet in veel gevallen een eigen risico betaald worden. Je kunt voor de hoogte van je eigen risico in de polisvoorwaarden van je verzekering kijken.

Reparatie of vervanging:


Vanaf een WA+ verzekering is het opvullen van een sterretje voor jou bijna altijd gratis. Je betaalt bij het vervangen van de autoruit vaak alleen je eigen risico. Check hiervoor de polisvoorwaarden van je verzekering zodat je zeker weet hoe jouw verzekering ruitschade dekt.

Moet ik bij reparatie of vervanging eigen risico betalen?

 

Bijna alle verzekeringsmaatschappijen hanteren een eigen risico. Ook voor ruitschade kan het zijn dat je eigen risico moet betalen. Of dit ook voor jou van toepassing is vind je in de polisvoorwaarden van je verzekering. Voor het opvullen van een sterretje hoef je in de meeste gevallen geen eigen risico te betalen. Let op: een WA verzekering dekt ruitschade niet.

Reparatie of vervanging door merkdealer

 

Ongeacht je verzekeringssituatie raden we bij Dealerglass altijd aan je ruit te laten repareren of vervangen door een gecertificeerde merkdealer. Zij hebben kennis van jouw auto en gebruiken originele onderdelen, waardoor je de fabrieksgarantie behoudt.

Voorkomen is beter dan genezen

 

Of jouw verzekering nu wel of geen ruitschade dekt, voorkomen is altijd beter dan genezen. Helaas loop je een sterretje al snel op zonder dat het jouw schuld is. Je kunt echter wel voorkomen dat het sterretje uitscheurt tot een barst, wat vaak tot hoge kosten leidt, zeker als je alleen een WA verzekering hebt. Tips voor het voorkomen van ernstige ruitschade lees je hier.

De kosten

Wat kost een sterreparatie?

 

Het repareren van een sterretje in de ruit is meestal gratis als je WA+ verzekerd bent. Heb je alleen een WA verzekering en ruitschade? Dan moet je altijd voor de reparatie betalen. Check bij twijfel altijd je polisvoorwaarden van je verzekeraar. Geen zorgen, ook wanneer je enkel een WA verzekering hebt hoeft reparatie niet duur te zijn.

Wat kost het om mijn ruit te vervangen?

 

Wanneer ruitschade is opgenomen in jouw verzekeringspakket (WA+ of Allrisk) betaal je alleen de kosten van jouw eigen risico. Hoe hoog jouw eigen risico is vind je terug in de polisvoorwaarden van je verzekering. Na je bezoek aan de merkdealer voor de reparatie handelen wij de schade rechtstreeks met jouw verzekeringsmaatschappij af. Alleen het eigen risico, indien van toepassing, moet nog betaald worden. Dit kun je rechtstreeks bij de merkdealer doen. Heb je geen eigen risico? Dan hoef je niets bij te betalen.

Van A tot Z geregeld

Wat je situatie ook is, Dealerglass regelt altijd dat jouw ruit zo snel mogelijk vervangen of gerepareerd kan worden door een gecertificeerde merkdealer. Geen zorgen, je hoeft zelf geen contact op te nemen met je verzekeraar, dit doen wij voor je. Dealerglass werkt met vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen samen.

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering

Wist jij dat je met ruitschade gewoon bij je merkdealer terecht kunt?

Maak eenvoudig en snel online een afspraak. Wij zorgen ervoor dat je bij een officiële merkdealer terecht kunt.