Blog – Wat te doen bij autoruitschade op vakantie

Op vakantie gaan is een geweldige manier om te ontspannen en nieuwe avonturen te beleven. Maar soms kunnen onvoorziene gebeurtenissen, zoals autoruitschade, je reisplezier verstoren. Bij Dealerglass begrijpen we dat autoruitschade op vakantie erg vervelend kan zijn, vooral wanneer je in het buitenland bent. Doordat er op dit moment nog geen buitenlandse merkdealers zijn aangesloten bij Dealerglass, kunnen we je helaas nog niet helpen in het buitenland. Wel willen we je graag enkele waardevolle tips geven over wat je kunt doen als je met dit probleem geconfronteerd wordt tijdens je vakantie.

Als je ruitschade aan je autoruit opmerkt, kan het zijn dat het om een klein sterretje gaat. Een sterretje is een kleine beschadiging die vaak gerepareerd kan worden zonder dat de hele ruit vervangen hoeft te worden. Hiermee kun je vaak veilig naar huis rijden. Als het echter een grotere ruitschade betreft, zoals een langere barst, kan het zijn dat de ruit moet worden vervangen. Bevindt de ruitschade zich binnen je gezichtsveld? Lees in dit geval verder bij het kopje ‘Ruitschade laten herstellen in het buitenland’. Als het gaat om een ruitschade die niet in je gezichtsveld zit, lees dan verder bij ‘Veilig naar huis rijden met ruitschade’.

Ruitschade laten herstellen in het buitenland

Als de schade zich in je gezichtsveld bevindt, is het raadzaam om ter plaatse een oplossing te zoeken. Autorijden met een beschadigde ruit die je zicht belemmert, kan je veiligheid in gevaar brengen. Hetzelfde geldt wanneer het je zijruit of achterruit betreft. Een lokale dealer kan je waarschijnlijk helpen aan een nieuwe (nood) zij- of achterruit.

Neem contact op met je verzekeraar en vraag om advies over hoe je de schade het beste kunt laten repareren in het buitenland. Ze kunnen je vaak helpen bij het vinden van een betrouwbare glashersteller in het buitenland.

Als de verzekeraar je niet kan helpen een lokale glashersteller te vinden in het land waar je verblijft, gebruik dan online bronnen, zoals zoekmachines en reviewwebsites. Lees beoordelingen en bekijk de reputatie van de bedrijven. Neem contact met hen op en vraag naar hun expertise en ervaring in het repareren en vervangen van autoruiten. Zorg ervoor dat ze professioneel en betrouwbaar zijn. Informeer ook of ze gespecialiseerd zijn in het kalibreren van moderne rijhulpsystemen die mogelijk aanwezig zijn in je voertuig.

Veilig naar huis rijden met ruitschade

Als het gaat om een klein sterretje of een barst die niet in je gezichtsveld zit, is mogelijk om veilig naar huis te rijden voordat je de autoruit laat repareren of vervangen. De voorruit verliest bij een sterretje of barst zijn stevigheid niet, waardoor je kunt overwegen om door te rijden tot je weer thuis bent. Kleine sterretjes kunnen wel uitgroeien tot grotere barsten, vooral bij veranderingen in temperatuur of bij het rijden over hobbelige wegen. Heb je autoruitschade op vakantie? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk na thuiskomst de autoruit te laten repareren of vervangen.

Bij thuiskomst kan Dealerglass je helpen bij het repareren of vervangen van de autoruit. Met behulp van ons uitgebreide netwerk aan merkdealers zorgen we ervoor dat je autoruit professioneel wordt gerepareerd of vervangen, zodat je weer veilig de weg op kunt. Tip: maak vast een afspraak vanaf je vakantieadres, dan weet je zeker dat je zo snel mogelijk terecht kunt bij thuiskomst.

Autoruitschade op vakantie kan erg vervelend zijn, vooral als je in het buitenland bent. Als de schade zich in je gezichtsveld bevindt, of het betreft een zij- of achterruit, zoek dan ter plaatse een oplossing in het buitenland. Neem in dat geval contact op met je verzekeraar en zoek een betrouwbare lokale glashersteller. Als de schade zich buiten je gezichtsveld bevindt van je voorruit, kun je vaak veilig naar huis rijden, voordat je de autoruit laat repareren of vervangen. Bij thuiskomst kan Dealerglass je helpen bij het repareren of vervangen van de autoruit, zodat je weer veilig en met een helder zicht de weg op kunt. Geniet van je vakantie en wees gerust, wij staan voor je klaar wanneer je weer thuis bent!

Blijf niet rijden met ruitschade, maak een afspraak

Maak snel een afspraak bij Dealerglass om je autoruit te laten repareren of vervangen. Wij zorgen dat je snel terecht kunt. Je hoeft niets te regelen met je verzekering of leasemaatschappij, want bij Dealerglass regelen we alles voor je, van A tot Z. Jij hoeft alleen online een afspraak te maken.

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering

  • Reparatie door je officiële merkdealer

  • Herstel met originele merkonderdelen en volgens fabrikantvoorschrift

  • Wij regelen alles met je verzekering