Afspraak

Hoe lang duurt het herstellen van de ruitschade?

De gemiddelde duur van een ruitvervanging bedraagt 2 uur, afhankelijk van uw automerk, het model en de te vervangen ruit. Een sterreparatie duurt minder dan een uur.

Kan ik blijven wachten?

U kunt wachten in de wachtruimte van de vestiging waar u de afspraak heeft gepland en genieten van een heerlijk kopje koffie. Tevens kunt u gebruik maken van gratis Wi-Fi, indien gewenst, om te werken of voor andere doeleinden.

Welke documenten moet ik meenemen naar de afspraak?

Het meebrengen van de (digitale) groene kaart volstaat om u van dienst te kunnen zijn.

Kan ik mijn afspraak annuleren of wijzigen?

Indien gewenst kunt u uw afspraak annuleren of wijzigen. U kunt daarvoor contact met ons opnemen op nummer 088-3767895 of mailen naar afspraken@dealerglass.nl.

Bij welke dealer kan ik terecht?

Dealerglass biedt u het grootste ruitschadeherstel netwerk van Nederland aan. U kunt terecht bij één van de officiële servicepunten van uw automerk. Deze kunt u selecteren in onze online planner. Belt u met onze klantenservice? Dan krijgt u telefonisch meerdere mogelijkheden voorgelegd.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt zowel online als telefonisch een afspraak maken. Klik hier of bel 088-3767895.

Kosten

Hoe hoog is mijn eigen risico?

De hoogte van uw eigen risico verschilt per verzekeringsmaatschappij en is afhankelijk van meerdere factoren. In de meeste gevallen kan een servicemedewerker van de vestiging waar u de ruitschade wenst te herstellen, u informeren over de hoogte van het eigen risico. Uiteraard kunt u ook zelf bij uw verzekeringsmaatschappij informeren over de hoogte van uw eigen risico bij ruitschade.

Ik ben niet verzekerd voor ruitschade.

Indien u niet verzekerd bent voor ruitschade, maakt de Dealerglass vestiging van uw keuze een passende offerte voor u.

Wordt de ruitschade door jullie afgehandeld?

Wij werken samen met de meeste lease- en verzekeringsmaatschappijen en wikkelen de ruitschades rechtstreeks met hen af. Het eventuele eigen risico bedrag, zoals bepaald in uw verzekeringspolis, wordt rechtstreeks met u afgerekend door de vestiging waar u de ruitschade laat herstellen.

Wie betaalt de kosten voor het ruitschadeherstel?

Indien de dekking voor ruitschadeherstel onderdeel uitmaakt van uw verzekeringspolis, dan worden in de meeste gevallen de kosten voor ruitschadeherstel vergoed door uw verzekeringsmaatschappij, rekening houdend met een eventueel eigen risico.

Heeft u een leaseauto, dan worden de kosten vergoed door uw leasemaatschappij.

Een sterreparatie is in de meeste gevallen voor u gratis.

Ruitschade

Waarom moeten de veiligheidssystemen gekalibreerd worden?

Steeds meer voorruiten zijn uitgerust met camera’s en sensoren ten behoeve van het functioneren van de rijhulpsystemen (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems) in uw auto. Om uw veiligheid en de betrouwbaarheid van deze systemen te kunnen waarborgen, dienen deze systemen na een voorruitvervanging gekalibreerd te worden, zodat de systemen weer functioneren zoals voor de ruitschade. De Dealerglass vestigingen zijn als officieel servicepunt van uw automerk gespecialiseerd in het kalibreren van deze systemen, met de door de fabrikant van uw automerk voorgeschreven kallibratiesystemen, met door de fabrikant van uw automerk opgeleide monteurs en volgens de officiële richtlijnen van de fabrikant van uw automerk.

Wordt er gebruik gemaakt van originele merkruiten?

Voor een optimale veiligheid wordt er door alle Dealerglass vestigingen gebruik gemaakt van OEM (Original Equipment Manufacturer) ofwel merk-originele ruiten. Dit in tegenstelling tot andere aanbieders van ruitschadeherstel, die in de meeste gevallen gebruik maken van ruiten met slechts een vergelijkbare kwaliteit. De gebruikte ruiten door Dealerglass vestigingen voldoen daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen van de fabrikant van uw automerk.

Wanneer moet ik mijn ruit laten vervangen?

Een ruit met een ruitschade die groter is dan circa 3 centimeter (vergelijkbaar met een muntstuk van 2 euro) dient vervangen te worden. Kleinere schades kunnen in de meeste gevallen door middel van een sterreparatie gerepareerd worden. Ook moet de ruit vervangen worden wanneer het sterretje in het gezichtsveld van de bestuurder zit.